mercredi 18 mars 2015

Tânărul mic de statură - domnul Eduard Raul Hellvig - vrea să introducă reforme mari în cadrul Serviciul Român de Informatii ! / Le jeune homme de petite taille - M. Eduard Raul Hellvig – veut introduire de grandes réformes dans le cadre du Service Roumain de Renseignements !



                                                         

 

Versiunea română
România este sfâșiată de câtva timp de o serie de critici dure, atacuri și manipulări, până la cel mai înalt nivel, legate de amestecul Serviciului Român de Informații (SRI) într-o serie de cazuri de corupție care au cuprins întreaga clasă politică, de intervenția directă și pe față a acestui Serviciu în organizarea și manipularea alegerilor prezidențiale ce au avut loc în luna noiembrie 2014, precum și datorită mâncătoriilor ce au loc în interiorul SRI legate de manipulările și malversațiile făcute de generalul-locotenent Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI care este în realitate adevăratul conducător de facto al acestui Serviciu.
Dacă până în toamna anului 2014 românii aveau o încredere de cca 75% în acest Serviciu, deoarece nu știau nimic de tot ceea ce se întâmplă în interiorul SRI, după scandalul Elena Udrea – Florian Coldea,  această încredere a scăzut brusc și chiar spectacular la sub 10%, conform unui sondaj INSCOP, ceea ce însemnă că cetățenii acestei țări și-au dat seama de impotența sau mai bine zis de neputința acestui serviciu, coordonat sub bagheta unor conducători corupți și lipsiți de competență profesională, de a-și dirija activitatea numai în direcția prevăzută de  Constituția țării, situație ce a făcut ca acest Serviciu, atât de important în structura de apărare a țării, să ajungă de badjocoră și chiar ciuca bătăii tuturor posturilor de presă și televiziune.
După o serie de specialiști în domeniu, la care ader și eu, Serviciile de informații ale țării trebuiesc restructurate din temelii iar schimbarea trebuie să înceapă de la vârful acestor instituții. Conducătorii SRI sunt corupți sufletește iar pentru bani și funcții s-au înscris chiar în lojile sataniste a masonilor, astfel că ani de zile ei au protejat traficul de droguri, mafia politică, tunurile de sute de milioane de euro care au pus la pământ întreaga economie românească.
Ca urmare a acestei situații dezastruoase, mii de  ofițeri români din cadrul acestor servicii, devotați patriei și cu gânduri bune, au ajuns să lucreze cu frica în sân, fiind tot timpul stresați de faptul că dacă dezvăluiesc tot ce se întâmplă în interiorul SRI vor putea să fie dați afară și chiar băgați la pușcărie, așa cum am exemplificat diverse cazuri menționate de mine în interiorul unor analize, pe care le-am dezvoltat pe blogul meu,  legate de SRI.
Am ajuns într-o asemenea situație încât probele despre mafie, droguri, trădarea din interiorul serviciilor, listele cu agenți recrutați de alte servicii din afara țării, să fie mutate prin țări din America de Sud sau în seifurile unor bănci aflate în paradisurile fiscale care nu au relații directe cu România.
În asemenea condiții, președintele Klaus Johannis a decis numirea unui nou director al SRI, în persoana domnului Eduard Raul Hellvig,  în condițiile demisiei forțate a fostului director George Maior, implicat și el în scandalul izbucnit la începutul anului 2015.
Noul director al SRI, domnul Eduard Hellvig,  este un apropiat al domnului Johannis nu numai din punct de vedere al etniei ci și a relațiilor dezvoltate în timp între cei doi din punct de vedere al ideilor și gândirii acestora asupra modului cum trebuie reformată clasa politică din România. In același timp, Domnul Hellvig a fost și un apropiat al domnului Crin Antonescu care l-a numit consilierul său personal și a făcut parte din anturajul său în perioada dintre cele două campanii electorale din 2009 și 2014.
Într-un interviul luat de ziaristul Dan Andronic de la ziarul «Evenimentul zilei», Eduard Hellvig declara :
«Crin Antonescu și Klaus Johannis au, dincolo de diferențe, un punct comun important : ambii au înțeles că în societatea românească e necesară o întoarcere a politicii la rostul ei originar – acela de a pune mai presus de orice interesul cetățeanului. Fie că s-a numit ”România bunului simț”, fie că e vorba de ”România lucrului bine făcut”, PNL, prin cei doi lideri ai săi, a încercat să aducă politica mai aproape de oameni și de agenda lor cotidiană. Iar asta spune totul despre patriotismul și onestitatea lor».
Ceea ce trebuie însă remarcat este faptul că în pofida declarațiilor făcute, domnul Hellvig l-a trădat în final pe Crin Antonescu în momentul în care acesta și-a pierdut autoritatea în partid, fiind nevoit să demisioneze în lant din funcțiile pe care le deținea, astfel că domnul Hellwig a  ales între cei doi apropiați pe domnul Johannis, folosind cugetarea că «între cămașe și haină, cămașa este mai aproape de corp» și asta datorită relației  etnice pe care il leagă de domnul |Johannis.
În condițiile acestei situații, domnul Eduard Hellvig a fost propus de președintele țării și apoi numit, respectiv acceptat de Parlamentul României pentru funcția de director al SRI.
Având în vedere preambulul acestui articol, să vedem mai întâi cine este domnul Eduard Hellvig și cum a ajuns el, într-un timp record, să ocupe o serie de posturi importante în ierarhia politică care l-au proiectat spre vârful piramidei.
Eduard Raul Hellvig s-a născut în 27 octombrie 1974 în Zalău. Domnul Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997. În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă și a ocupat poziția de director de programe al Institutului de Analiză Politică din Cluj.
În 1997, proaspăt ieșit de pe băncile facultății, Eduard Hellvig a dobândit licența de broker al Bursei de Valori București, iar în 1999 a participat la școala de vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste a Universității Maryland, College Park din Statele Unite al Americii.
În perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat poziția de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar în 2004 a devenit Directorul Executiv al «Sintezis România». Și-a continuat pregătirea profesională astfel că în 2006 a absolvit Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare «Carol I» și SES Centrul European de Studii de Securitate «George Marshall». În 2009 a devenit doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București.
A intrat în politică în 1998, iar până în 2000 a fost, pe rând, consilier politic al fostului vice-președinte PNL Horia Rusu și al Ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu, precum și consilier al candidatului la președinția României Mugur Isărescu.
Eduard Hellvig a fost ales în anul 2006 să facă parte din primii europarlamentari ai României, perioadă în care a făcut parte din Comisia de Comerț Internațional (INTA) și Subcomisia pentru Securitate și Apărare (SEDE).
Din 2008 este membru al Partidului Național Liberal iar în 2009 a devenit consilierul președintelui PNL, Crin Antonescu. De la începutul anului 2011 și până la 11 martie 2014 a ocupat funcția de secretar general al Partidului Național Liberal. În 2012 a facut parte din Guvernul Victor Ponta, ca ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.
Domnul Hellvig a fost membru al Parlamentului European din 4 septembrie 2013 și până în prezent când și-a încetat activitatea ca urmare a numirii sale ca șef al SRI, făcând parte din Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest. A fost  membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și în Comisia pentru afaceri juridice.
Desigur, acest palmares de studii și funcții înalte obținute la o vârsta destul de fragedă îi dă dreptul domnului Hellvig să se mândrească cu performanțele sale și să opteze poate la altele spre vârful piramidei politice. Dar, în același timp, este cazul să ne întrebăm, cum a fost posibil ca acest om să ajungă atât de repede și atât de sus pe culmile înaltei societăți, în condițiile în care un tânăr obișnuit cu calificări și ambiții asemănătoare nu poate să fie promovat decât dacă are un sprijin din partea cuiva cu influență în cercurile înaltei suprastructuri politice ?
Pornind de la această întrebare firească, voi încerca să deslușesc această enigmă intrând mai adânc în viața și preocupările acestui om protejat de soartă și destin precum și de intervenția unor oameni cu putere de decizie care l-au luat sub oblăduirea lor.
Cel care i-a făcut intrarea domnului Hellvig în lumea celor protejați de relații înalte este miliardarul american de naționalitate maghiară,  George Soros, care a văzut în el un  pion care ar putea să-i fie de folos în acțiunile sale îndreptate spre cucerirea unor redute aflate pe teritoriul României și care să-i aducă în final cât mai mulți bani.
În acest sens, miliardarul Soros l-a luat sub oblăduirea lui și, așa cum am arătat mai sus, i-a acordat o bursă pentru proiectul «Cine guvernează sau cine deține puterea în România ?» sub egida fundației sale înființată în anul 1990 sub denumirea de «Fundația pentru o Societate Deschisă» cu sediul la Cluj și București. In cadrul acestei fundații domnul Hellvig a fost și coordonator de programe în perioada 1995-1996 când de abia împlinise vârsta de 21 de ani.
Astfel,, un jurnalist la luat la întrebări pe domnul Hellvig, punându-i întrebarea : Cum ai ajuns director de programe la Fundaţia Soros la 21 de ani ?
Cu asemenea referință și sprijinit de domnul Soros, eroul nostru și-a făcut intrarea triumfală alături de alți lideri în coaliția de la sediul Grifco înființată și coordonată sub egida Partidului Conservator, coaliție condusă la timpul respectiv de fostul informator securist și actualul pușcăriaș Dan Voiculescu care l-a finanțat pe Mircea Geoană să ajungă președinte în campania prezidențială din decembrie 2009 și unde primul ministru urma să fie actualul președinte al României, domnul Klaus Johannis, campanie care s-a terminat cu eșecul conspirației respective prin câștigarea alegerilor de către Traian Băsescu.
De menționat este faptul că, domnul Hellvig devenise din 2008 mâna dreaptă, în calitate de consilier personal  al domnului Crin Antonescu, fostul președinte al PNL care ulterior l-a numit secretar general al Partidului Național Liberal și care (Antonescu), din păcate, și-a încheiat cariera de lider politic al acestui partid datorită trădărilor făcute de o serie de colaboratori apropiați ai domniei sale printre care se numără nu numai domnul Hellvig dar și actualul președinte Klaus Johannis care au complotat împreună și au reușit să-l elimine pe domnul Antonescu nu numai de la conducerea PNL ci și de la conducerea Senatului precum și din competiția pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.
În perioada când a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului sub guvernul Victor Ponta, domnul Hellvig a fost cercetat de ANI pentru faptul că nu-și putea justifica o parte din avere și că în paralel cu funcția de ministru, în perioada 7 mai - 31 octombrie 2012, a deţinut și pe cea de director la firma «Sintezis Birotica» din Oradea, unde a fost angajat ca cercetător în ştiinţe politice şi, în plus, a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.
În toate declarațiile sale de avere, apare în mod constant o sumă împrumutată de 145000 de euro care ar proveni de la o persoană particulară pe numele de Dumitraș Viorel care nu este altcineva decât socrul său, fost milițian de securitate în poliția lui Ceaușescu și care s-a îmbogățit de pe urma mizeriilor făcute oamenilor, mai ales în perioada cât a funcționat în calitate de comandant al IPJ Bihor.
Ceea ce însă m-a deranjat în mod profund este faptul că domnul Hellvig a cerut ajutor de şomaj după ce a terminat mandatul de deputat în anul 2009. Conform cotidianului «Ziare.com», domnul Hellvig, fiind în același timp și secretar general al Partidului National Liberal cu indemnizație plătită,  a solicitat acordarea de ajutor de șomaj din partea statului, după ce a declarat că nu și-a putut găsi un loc de muncă, așa cum rezultă din articolul acestui ziar postat pe Internet :
După numirea sa ca șef al SRI, domnul Hellvig a intrat repede în pâine și în același timp a luat poziția cățelușului ascultător, preluând noua teorie a șefului său, domnul Klaus Johann, prin care România ar trebui să schimbe colaborarea de pe axa Bucureşti – Londra - Washington cu cea de pe axa București - Berlin – Washington și asta datorită faptului că atât domnul Johannis cât și domnul Hellvig au acuzat Anglia pentru ezitările ei în faţa Rusiei şi califica Ungaria drept calul troian al Moscovei.
Într-o postare de pe 8 ianuarie 2015, domnul Eduard Hellvig îşi prezenta astfel viziunea sa asupra politicii internaţionale, scriind despre necesitatea ancorării României pe axa Washington - Berlin - Bucureşti, înlocuind astfel Londra din vestita axă propusă de Traian Băsescu în timpul alegerilor din 2004, afirmând că :
«Prioritatea fundamentală a anului 2015 este, în opinia mea, ancorarea mai pronunţată şi activă a României în ecuaţia securităţii euro-atlantice, pe axa Washington - Berlin - Bucureşti. Suntem în faţa unei şanse şi a unei responsabilităţi istorice. De aceea, cred că este foarte important modul în care clasa politică şi instituţiile statului român vor reacţiona în noul context geopolitic, dar şi în cel intern, definit de alegerile prezidențiale».
Eduard Hellvig a mai vorbit şi despre necesitatea întăririi capacităţilor de apărare a ţării, el  declarându-se un susţinător al ideei de majorare a bugetului apărării.
De menționat este și faptul că nominalizarea lui Eduard Hellvig de către Klaus Johannis la șefia SRI s-a făcut fără consultarea partenerilor occidentali cu care România întreține relații de colaborare pe toate planurile economice, politice și militare. Americanii ar fi fost anunțați sec despre această numire, cu puțin timp înainte de alegea lui Hellvig ca șef al SRI.
In aceste condiții, cu noul șef al SRI, domnul Eduard Hellvig, care vrea să reformeze SRI, România va avea oare o imagine mai bună în fața lumii ? Din păcate, mă tem că nu !
Post-scriptum : Faptul că mi-am permis să critic activitatea unor conducători din cadrul Serviciului Român de Informații și în special al generalului Florian Coldea, mi-am atras oprobiul acestora și ca atare aceștia încearcă acum să mă reducă la tăcere deoarece nu le convine ca lumea să afle ce fac ei în realitate, în loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți boierește.
In acest sens, țin să anunț opinia publică că, în urma intervenției acestor indivizi, nu mai pot posta pe blogul meu video-clipuri care să dovedească, prin imagini filmate, activitatea nelegală sau infracțională a acestora.
De aceea, solicit din partea organelor care urmăresc activitatea blogurilor o mai mare transparență și o mai bună luare în considerare a faptului că răul trebuie extirpat din toate societățile indiferent de opiniile politice și că nu este bine ca acestea să fie afiliate sau să dea ascultare unor persoare cu interese altele decât cele în slujba dreptății și a adevărului.

                                                 
 
Version française
La Roumanie est déchiré depuis un certain temps par une série de critiques sévères, des attaques et des manipulations, au plus haut niveau, par rapport au mélange du Service Roumain de Renseignements (SRI) dans une série d'affaires de corruption qui a inclue toute la classe politique, de l'intervention directe de ce Service dans l'organisation et la manipulation des élections présidentielles qui ont eu lieu en novembre 2014 et à cause des intrigues survenant à l'intérieur du SRI liés à la manipulation et les malversations faits par le général Florian Coldea, le directeur adjoint du SRI, qui est le vrai leader de facto de ce Service.
Si jusqu'à l'automne de 2014, les Roumains avaient une confiance de 75% sur ce service, parce qu'ils ne savaient rien de tout ce qui passe à l'intérieur du SRI, après le scandale Elena Udrea - Florian Coldea, cette confiance a fortement chuté et même a baissé spectaculaire sous 10%, selon un sondage INSCOP. Ce fait signifie que les citoyens de ce pays ont compris l'impuissance ou plutôt l'incapacité de ce Service, coordonné sous la direction de ses dirigeants corrompus et incompétents, de mener des activités seulement dans le sens prévu par la Constitution, ce  qui a fait de ce service, si important dans la structure de la défense nationale, l'objet de divers commentaires par toutes les stations de presse et de télévision.
Après un certain nombre d'experts dans le domaine, dont je me tiens, les services de renseignement du pays doivent être restructurés à partir de zéro et le changement doit commencer au sommet de ces institutions. Les dirigeants du SRI sont corrompus et pour l'argent et fonctions ils se sont inscrits même dans les loges sataniques de maçons, de sorte que pendant des années ils ont protégé le trafic de la drogue, mafia politique, vols de centaines de millions des dollars qui ont mis vers le bas toute l'économie roumaine.
Suite à cette situation désastreuse, des milliers d'officiers roumains appartenant à ces services, dédiés à la patrie et de bonnes pensées, sont arrivés à travailler dans la peur, en étant toujours stressés par le fait que s'ils dévoilent tout ce qui se passe dans le SRI, ils peuvent être expulsés et même mettre en prison, comme je l'ai déjà illustré dans des divers cas mentionnés par moi dans les analyses que j'ai développées sur mon blog lié à SRI.
Nous avons atteint une telle situation que les preuves sur la mafia, la drogue, la trahison au sein des services, les listes d'agents recrutés par d'autres services à l'étranger, ont été déplacés vers les pays d'Amérique du Sud ou dans les voûtes des banques situées dans des paradis fiscaux qui n’ont pas  de relations directes avec la Roumanie.
Dans de telles circonstances, le Président Klaus Johannis a décidé la nomination d'un nouveau directeur du SRI, dans la personne de M. Eduard Raul Hellvig, sous la démission forcée de l'ancien directeur George Maior, également impliqué dans le scandale qui a éclaté au début de 2015.
Le nouveau directeur du SRI, M. Eduard Hellvig, est un ami proche de M. Johannis non seulement en termes d'ethnicité, mais aussi à cause des relations développées au fil du temps entre les deux en termes de leurs idées et leurs réflexions sur comment on peut réformer la classe politique roumaine. Dans le même temps, M. Hellvig était aussi un ami proche de M. Crin Antonescu qui l’a nommé son conseiller personnel en étant aussi un membre de son entourage pendant la période entre les deux campagnes électorales en 2009 et 2014.
Dans une interview avec le journaliste Dan Andronic du journal  «L'événement de la journée», Eduard Hellvig expliquait :
«Crin Antonescu et Klaus Johannis ont, au-delà des différences, un point commun important : les deux ont compris à la fois que, dans la société roumaine, est nécessaire une politique de retour à son objectif initial - à mettre les intérêts du peuple avant tout. Soit qu'il a été appelé «la Roumanie de bon sens» soit qu'il s'agit de «la Roumanie du travail bien fait», le PNL, à travers ses deux dirigeants, a essayé de rapprocher la politique des gens et de leur agenda quotidien. Et cela dit tout sur leur patriotisme et l'honnêteté».
Ce qu'il faut noter, cependant, est que malgré ses déclarations, M. Hellvig finalement a trahi M. Antonescu quand il a perdu son autorité dans le parti, ce qu’il a été contraint de démissionner en chaîne des fonctions qu'il a occupés de telle sorte que M. Hellwig a choisi finalement entre ces deux le plus proche de lui respectif M. Johannis, en utilisant la méditation que «entre la chemise et la veste, la chemise est plus près du corps que l’autre» et cela en raison des relations ethniques qu’ils sont associés à M.  Johannis.
Compte tenu de cette situation, M. Eduard Hellvig a été proposé par le Président et, ensuite nommé, respectivement accepté par le Parlement roumain pour le poste de directeur du SRI.
Considérant le préambule de cet article, nous allons voir d’abord qui est M. Eduard Hellvig et, comment il est arrivé dans un temps record, à occuper un certain nombre de postes importants dans la hiérarchie politique qui l’a projeté vers le sommet de la pyramide à un âge précoce.
Eduard Raul Hellvig est né en 1974, le 27 octobre à Zalău. M. Hellvig est diplômé en sciences politiques et administration publique de l'Université Babes-Bolyai de Cluj en 1997. Au cours des études universitaires il a obtenu une bourse de «La Fondation Soros pour une société ouverte» et plus tard il a occupé le poste de directeur du programme de l'Institut d'analyse politique à Cluj.
En 1997, fraîchement sorti de l'université, Eduard Hellvig a acquis le permis de broker à la Bourse des valeurs de Bucarest et, en 1999, il a fréquenté l'école d'été organisée par le Centre d'études post-communiste de l'Université du Maryland, Collège Park aux États-Unis d’Amérique.
Dans la période 2001-2003, il a occupé le poste de directeur général de l'Institut d'études sociales et, en 2004, il est devenu directeur exécutif de «Sintezis Roumanie». Il poursuit sa formation afin qu'il soit diplômé en 2006 du National Défense Collège de l'Université nationale de défense «Carol I» et SES-Centre européen d'études de sécurité «George Marshall». En 2009, il devient docteur en sciences politiques de l'École nationale d'études politiques et administratives de Bucarest.
Il est entré en politique en 1998, et jusqu'en 2000 était, à son tour, conseiller politique de l'ancien vice-président Horia Rusu de PNL et du ministre de l'Intérieur Constantin Dudu Ionescu ainsi que le conseiller du candidat à la présidentielle en Roumanie de Mugur Isarescu.
Eduard Hellvig a été élu en 2006 pour rejoindre les premiers députés euro-parlementaires de la Roumanie, au cours de laquelle il a fait partie de la Commission du commerce international (INTA) et de la Sous-commission de sécurité et défense (SEDE).
Depuis 2008, il devient membre du Parti national libéral et en 2009 est devenu conseiller du président du PNL, M. Crin Antonescu. Depuis le début de 2011 jusqu'au 11 mars 2014 il a servi en tant que secrétaire général du Parti national libéral. En 2012 il a fait partie du gouvernement de Victor Ponta, en tant que ministre du Développement régional et du Tourisme.
M. Hellvig a été membre du Parlement européen, de 4 Septembre 2013 jusque il a été nommé le chef du SRI et a fait partie de la Commission du marché intérieur et de la protection des consommateurs, la Délégation parlementaire UE-Moldavie à «Euronest», membre suppléant de la Commission de l'environnement, la santé publique et de la sécurité alimentaire et de la Commission des affaires juridiques.
Bien sûr, ces palmarès d'études et des postes élevés obtenus à un assez jeune âge donne le droit à M. Hellvig d'être fiers de sa performance et d'opter pour autres fonctions vers le sommet de la pyramide politique. Mais en même temps, approprié c'est le cas de nous demander, comment était-il possible pour que cet homme à arriver si vite et si haut au-dessus de la haute société, étant donné qu'un jeune homme ordinaire avec des compétences et des ambitions similaires ne peut pas être promu sauf s'il a le soutien de quelqu'un avec une influence dans les cercles élevés des superstructures politiques ?
Avec cette question naturelle, je vais essayer de discerner cette énigme en entrant plus profondément dans sa vie et dans ses préoccupations de cet homme protégé par son destin et  par l’intervention des certaines personnes avec le pouvoir de décideurs qui l'ont emmené sous leur protection.
Celui qui  a fait entrer M. Hellvig dans le monde des hautes relations, a été le milliardaire américain d’origine hongroise, George Soros, qui l'a vu comme un pion susceptible d'être utile dans ses actions dirigées vers la conquête de redoutes sur le territoire de la Roumanie.
À cet égard, le milliardaire Soros l'a pris sous sa protection et, comme j'ai indiqué ci-dessus, il lui a accordé une subvention pour le projet «Qui gouverne et qui a le pouvoir en Roumanie ?» sous sa fondation créée en 1990 nommée «La Fondation pour une société ouverte» avec le siège à Cluj et à Bucarest. Dans cette fondation M. Hellvig a été nommé coordinateur du programme pour la période 1995-1996, quand il avait à peine l'âge de 21 ans.
Ainsi, un journaliste a interrogé M. Hellvig, en lui posant la question : Comment êtes-vous arrivé  directeur de programme à la Fondation Soros à l’âge de 21 ans ?
Avec de telles références et également soutenu par M. Soros, notre héros a fait son entrée triomphale dans la coalition avec d'autres dirigeants au siège Grifco, établi et coordonné sous la protection du Parti conservateur dirigé à l'époque par l'ancien informateur de la Securitate, Dan Voiculescu, qui a financé M. Geoana pour devenir président de la Roumanie à la campagne présidentielle de décembre 2009 et où le Premier ministre serait l'actuel président de la Roumanie, M. Klaus Johannis, campagne soldée par l'échec du complot respective qui a conduit finalement à la conquérions des élections par M. Traian Basescu.
Il est à noter que M. Hellvig en 2008 est devenu la main droite, comme conseiller personnel de M. Crin Antonescu, l'ancien président du Parti libéral et qui, par la suite, il a nommé M. Hellvig comme secrétaire général du Parti national libéral. Antonescu, malheureusement, a terminé sa carrière en tant que leader politique de ce parti à cause des trahisons faites par un certain nombre de proches collaborateurs, y compris, non seulement M. Hellvig, mais aussi l'actuel président Klaus Johannis qui ont comploté ensemble et ils ont réussi à éliminer M. Antonescu non seulement de la direction du Parti libéral, mais aussi de la direction du Sénat et de la concurrence pour les élections présidentielles de novembre 2014.
Pendant la période où il était ministre du Développement régional et du Tourisme sous le gouvernement Victor Ponta, M. Hellvig a été enquêté par ANI parce qu’il ne pouvait pas justifier une partie de sa richesse et que, parallèlement avec sa fonction de ministre, du 7 mai - 31 octobre 2012, il a été aussi le directeur de la société «Sintezis Birotica» d’Oradea, où il a été employé comme un chercheur en sciences politiques et, en plus, il a reçu le salaire d'une banque de cellules souches.
Dans toutes ses déclarations de revenu, il est mentionné régulièrement un prêt formel de 145 000 euros qui viendraient d'un individu avec le nom de Viorel Dumitru qu'il n'est pas autre que son beau-père, ancien policier de la police de sécurité de Ceausescu qui s'est enrichis par les misères faites au peuple, en particulier pendant quand il a fonctionné comme commandant de police du comté de Bihor.
Mais, ce qui m’a perturbé profondément a été le fait que M. Hellvig a sollicité une aide de chômage après avoir terminé son mandat comme député en 2009. Selon le journal «Ziare.com» M. Hellvig, en même temps que secrétaire général du Parti national avec rémunération versée par son parti libéral, a fait en même temps une demande de prestations de chômage de l'État, après avoir déclaré qu'il ne pouvait pas trouver un emploi, comme est indiqué dans cet article de journal publié sur Internet :
Après sa nomination à la tête du SRI, M. Hellvig est entré dans sa fonction et il a pris rapidement la position d'un chiot obéissant, en prenant la nouvelle théorie de son patron, M. Klaus Johann, par qui la Roumanie devrait changer la collaboration sur l'axe Bucarest - Londres - Washington avec l'axe Bucarest - Berlin - Washington et cela parce que tant que M. Johannis et aussi M. Hellvig ont accusé l'Angleterre pour ses hésitations vers la Russie et ils ont qualifié la Hongrie comme un cheval de Troie de Moscou.
Dans un message sur Facebook, le 8 janvier 2015, M. Eduard Hellvig présentait ainsi sa vision sur la politique internationale, en écrivant à propos de la nécessité d'ancrer la Roumanie sur axe Washington - Berlin - Bucarest, en remplacement ainsi Londres de l'axe proposé par Traian Basescu lors des élections 2004, en déclarant que :
«La priorité fondamentale de 2015 est, à mon avis, d'ancrer plus prononcée et active la Roumanie dans l'équation de la sécurité euro-atlantique sur l'axe Washington - Berlin - Bucarest. Nous sommes en face d'une chance et à une responsabilité historique. Par conséquent, je pense qu'il est très important de voir comment les institutions de l'État roumains vont réagir au nouveau contexte géopolitique, mais aussi dans celui interne, défini par les élections présidentielles nationales».
Il faut aussi mentionner que la nomination d’Eduard Hellvig par Klaus Johannis en tant que chef du SRI a été faite sans consultation avec les partenaires occidentaux avec lesquels la Roumanie maintiens la coopération dans tous les domaines de la vie économique, politique et militaire. Les Américains ont été notifiés de cette nomination, peu avant que M. Hellvig soit élu à la tête du SRI.
Dans ces circonstances, est-ce qu’avec le nouveau chef du SRI,  M. Eduard Hellvig qui veut réformer le Service Roumain de Renseignements, la Roumanie aura une meilleure image devant le monde ? Malheureusement, j’ai peur que non !
 
Post-scriptum : Le fait que je me suis permis de critiquer l'activité de la direction du Service de renseignement roumains et surtout du général Florian Coldea, j'ai attiré leur opprobre envers moi et comme tels, ils sont maintenant en train de me faire taire parce qu'ils n'aiment pas que le monde sache ce qu'ils font en réalité, au lieu de faire leur travail pour lequel ils sont payés avec beaucoup d'argents.
À cet égard, je voudrais annoncer l’opinion publique qu’après l'intervention de ces personnes, je ne peux plus poster sur mon blog mes vidéos téléchargé qui montrent des images sur leur activité, souvent illégale.
Par conséquent, je sollicite, de la part de ceux qui font le contrôle sur l'activité de blogs, une plus grande transparence et une meilleure considération sur le fait que, le mal doit être retiré de toutes les sociétés, indépendamment de leurs opinions politiques et que ce n'est pas bon qu'ils soient affiliés ou à écouter des certaines personnes avec des intérêts autres que celles au service de la justice et de la vérité.